Общество

Як у Боровій відзначали великі державні свята 08,2013

Як у Боровій відзначали великі державні свята

24082013-123 серпня  в смт. Борова відбулося урочисте підняття великого державного прапора України з нагоди Дня Державного Прапора України та 22-ї річниці Незалежності. В заході взяли участь керівництво райдержадміністрації, районної та селищної рад, працівники управлінь, відділів адміністрації,  місцеві депутати, представники політичних партій, козаки громадської організації «Борівський курінь Українського козацтва», ветерани, представники трудових та учнівських колективів.

З урочистою промовою до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Микола Кравцов: «Народ України святкує річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі.  22 роки тому на політичній карті світу з’явилася оновлена держава, ім’я якої Україна. Разом з незалежністю до нас прийшли символи нової епохи, серед них - прапор української держави. Наш віковий символ синього неба і хлібного поля. Так вони і йдуть поряд ці дві визначні дати в нашому житті: День Державного Прапора і День Незалежності України. Кожен громадянин України має почуватися захищеним, забезпеченим і щасливим на рідній землі. Тому перед українською владою, по-літичною та громадською елітою країни, якій небайдужа доля Батьківщини, постала історична вимога і можливість  - об’єднати свої зусилля, досягти національної єдності, зробити  свою державу сильною, демократичною, заможною, рівною серед європейських країн світу». До Знаку Незалежності традиційно поклали квіти.

24082013-2Наступного дня борівчани й гості селища зібралися на центральній площі Борової, щоб подивитися театралізоване дійство і святковий концерт, приурочені Дню Незалежності України. Козаки, калина, вишиванки, Державний прапор,  герб, - все це створювало неповторну атмосферу свята, наповнювало гордістю серця присутніх за  свою державу. Нелегкий шлях довелося пройти Україні, щоб стати вільною, незалежною, багато десятиліть прагнули жити в незалежній Україні наші діди-прадіди. Тож для кожного свідомого українця День Незалежності - це велике свято, сповнене щастям,  мріями про світле майбутнє. Настрій у всіх присутніх на площі був піднесений, святковий, люди радісно зустрічали талановитих співаків і аматорів Борівського Будинку культури, і з нетерпінням чекали «родзинку» концерту - подарунок від народного депутата України Віктора Остапчука - виступ тріо «С-Класс» з м. Дніпропетровськ. Троє молодих чоловіків ще дужче «запалили» присутніх своєю несамовитою енергією, яскравою зовнішністю і, звичайно, піснями, які вони виконували на кількох мовах. Зна-йомі  комусь із дитинства, комусь із юності мелодії  лунали на всю Борову, важко було стриматися, щоб не затанцювати…

24082013-3

Святкування великих державних свят - Дня Прапора і Дня Незалежності - закінчилося, попереду - звичайні будні, але маємо розуміти і вірити в те, що кожен день - сходинка вгору, до кращого життя у вільній,  незалежній, демократичній Україні. 

Тетяна ГУНЬКО.