Происшествия

Небезпечні пустощі 06,2013

Небезпечні  пустощі

 От і настали довгождані літні шкільні канікули. Більшу частину вільного часу діти проводять на свіжому повітрі. Дорослим не слід забувати, що безпека дітей під час ігор залежить саме від них.

 Однією з причин травмування дітей, а іноді й смерті є електричний струм. Незважаючи на те, що Борівським районом електричних мереж проводиться роз’яснювальна робота з населенням про небезпечність електричного струму, загибель людей, у тому числі і дітей, і по цей час має місце. Слід пам’ятати, що небезпечно бавитись, влаштовуючи ігри поблизу повітряних ліній електропередачі і електричних підстанцій. Забороняється використовувати опори повітряних ліній для кріплення волейбольних сіток, баскетбольних кілець, гімнастичних перекладин і тому подібного, так як може статися руйнування ізоляторів на опорі, при цьому наближення або торкання опори може призвести до ураження електричним струмом.

 Найнебезпечнішими є створення накидів на проводи повітряних ліній або на струмопровідні частини електропідстанцій, оскільки це - вірна загибель виконавців, крім того, може призвести до пошкодження проводів, знеструмлення великої кількості споживачів- тобто, завдати значної шкоди. Потрібно кожному знати, що наближення до обірваного електричного проводу ближче восьми метрів може призвести до ураження електричним струмом. Недопустимо, щоб діти під час ігор підіймалися на конструкції електричних підстанцій, відкривали дверцята електричних комірок, проникали всередину електричних підстанцій.

 Отже, батькам, вчителям, вихователям, всім дорослим треба вважати своїм обов’язком роз’яснення дітям про небезпеку електричного струму.

 Шановні дорослі, діти! В разі виявлення обірваного проводу повітряних ліній, пошкоджених або відкритих дверей на електропідстанціях та інших порушень та пошко-джень, негайно повідомляйте чергового диспетчера Борівського району електричних мереж (РЕМ) за телефонами: 6-13-04; 6-14-75; 6-10-85.

Адміністрація Борівського РЕМ.