Общество

Ярмарок кар`єри 06,2013

Ярмарок кар`єри

rzz           Ярмарок кар’єри – це масовий захід, який проводиться з метою надання можливості безробітним громадянам, зареєстрованим в службі зайнятості, безпосередньо поспілкуватись з роботодавцями, ознайомитися із запропонованими вакантними посадами, умовами, режимом та оплатою праці.

      З цією метою 7 червня 2013 року в приміщенні Борівського  районного будинку культури і відбувся ярмарок кар’єри. Організували та провели цей захід працівники Борівського  районного центру зайнятості. Учасниками заходу були: 10  роботодавців Борівського  району та 10 роботодавців м. Харків: ДП «Завод імені В. О. Малишева», КП «Салтівське трамвайне депо», КП «Харківський метрополітен», АК «Харківобленерго», ТОВ АФ «Новий шлях», СОК «Рідний край», ТОВ ЦОВТ «Акваторія» та інші  представники місцевої влади, випускники навчальних закладів, незайняте населення, безробітні громадяни. Всього в заході взяли участь понад  320 осіб.

      Спеціалісти центру зайнятості ознайомили присутніх громадян з послугами, які надає державна служба зайнятості шукачам роботи та роботодавцям, проінформували про професії, які користуються підвищеним попитом на місцевому ринку праці та про перспективи працевлаштування за даними професіями.

      Проведення ярмарку кар’єри дає можливість роботодавцям презентувати себе та свою організацію, безпосередньо поспілкуватися з претендентами на запропоновані вакантні посади та підібрати собі працівників відповідно до своїх вимог, а безробітним громадянам активно здійснювати пошук роботи, підвищувати свою обізнаність щодо вимог роботодавців до претендентів.

      Дванадцятьом із присутніх на ярмарку кар’єри роботодавцям вдалося досягнути попередньої домовленості у проходженні співбесіди із 145 шукачами роботи. Окрім цього, іншим роботодавцям надано можливість сформувати відповідний кадровий резерв з урахуванням майбутніх перспектив.

      У рамках заходу відбувся «круглий стіл», присвячений питанням взаємодії органів виконавчої влади та соціальних партнерів у вирішенні питань легальної зайнятості. Представники служби зайнятості інформували учасників про нововведення Закону України «Про зайнятість населення». Зокрема, соціальні партнери та роботодавці отримали інформацію про можливість отримання компенсації за створення нового робочого місця, організацію стажування на підприємствах для студентів, співпрацю у напрямку організації громадських робіт.

    Під час проведення «круглого столу» виникло питання  недосконалості порядку щодо громадських робіт в частині повернення коштів по громадських роботах, крім того було запропоновано висвітлювати в ра-йонній газеті «Трудова слава» актуальні вакансії по Борівському району, а також обговорено питання щодо прийняття районної програми «Турбота».

За результатами засідання  учасники, маючи за мету своєї діяльності спрямування зусиль на покрашення    соціально – економічної ситуації в районі, прийняли відповідні зобов’язання та рішення.

Тетяна ГУНЬКО.