Спорт

2012 рік оголошено роком спорту

2012 рік оголошено роком спорту

У 2012 році спорту та фізичній культурі буде приділено значну увагу, насамперед, через збільшення кількості та підвищення якості спортивних заходів. Про це заявив голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

 

На сьогодні іде підготовка Загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки, у якій одне із завдань – впровадження нової ідеології пріоритетів у суспільній свідомості -  здорового способу життя, занять фізичною культурою та спортом як основних засад здоров’я і дозвілля. В Програмі передбачено низку заходів для відродження моди на спорт, залучення широких верств населення до занять фізичною культурою. В Україні зменшилась кількість тих, хто займається спортом. У 2011 році в нашій країні спортом так чи інакше займалися 6 млн. осіб, що становить трохи більше 13% від загальної чисельності населення. Для порівняння, в країнах Скандинавії – цей показник 85%. Розуміння, що рухливий спосіб життя – це основа здоров’я, соціальний успіх, благополуччя, народження здорових дітей, має сформуватися у кожного співвітчизника.

Для реалізації Загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки необхідно близько 32 млрд.грн. Першочергові цілі, прописані там – збільшення обсягів рухової активності учнів та студентів, забезпечення населення спортивними залами, майданчиками, повернення популярності спорту та фізичної культури серед населення.

Без формування сучасної інфраструктури не може належно розвиватися спорт.У цьому напрямку в нашому районі розпочато будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу, збудовано майданчик з тренажерним обладнанням, керівником ФГ «Мост» Сергієм Лелявським збудована чудова сучасна тренажерна зала, яку відвідують десятки мешканців Борової та району. На 2012 рік планується будівництво майданчика зі штучним покриттям, а в подальшому, і стадіону.

Тому в напрямку розвитку фізичної культури та спорту на Борівщині районною адміністрацією буде робитися все необхідне для залучення всіх верств населення до занять спортом.

Валерій МАЛАШИК.

Начальник відділу ФК та спорту Борівської РДА.